SEBARKAN KEBAIKAN

SEBARKAN KEBAIKAN

Menggalas tanggungjawab sebagai Khalifah dari Yang Maha Esa, bukanlah suatu perkara yang perlu diambil enteng oleh mereka yang bergelar ‘manusia berakal”. Tuntutlah pelbagai ilmu untuk menjadikan diri sebagai seorang manusia yang kuat dan bermanfaat kepada orang ramai.

1️⃣ PERTAMA
Pahala daripada mati ketika sedang berjuang untuk menegakkan agama Allah diatas dunia..

2️⃣ KEDUA
Pahala daripada dapat mengajar ilmu kebaikan kepada orang lain terutamanya berkaitan dengan ilmu akhirat untuk mereka supaya dapat beramal dengan baik serta sempurna seterusnya pada setiap ketika dan juga masa..

3️⃣ KETIGA
Pahala daripada amalan sentiasa bersedekah didalam semua bentuk keadaan bagi membantu orang lain yang sangat memerlukannya terutamanya didalam bentuk sedekah jariah untuk kegunaan secara berterusan daripada orang ramai pada setiap ketika yang ada..

4️⃣ KEEMPAT
Pahala dari doa ataupun kerja kebaikan daripada anak soleh solehah yang berjaya ditinggalkan sebagai zuriat yang cukup berjasa setelah kita tiada..

5️⃣ KELIMA
Pahala daripada dapat membekalkan air untuk urusan segala kehidupan ataupun juga dapat menyediakan sumber air secara berterusan kepada orang lain yang sangat memerlukannya ketika hidup didunia..

6️⃣ KEENAM
Pahala daripada sentiasa dapat membaca isi al-quran disepanjang hidupnya ketika didunia sebagai ibadah daripada amalan kebiasaan yang ada.

7️⃣ KETUJUH
Pahala amalan dari bersedekah yang dibuat daripada melalui hasil tanaman yang telah diusahakan seperti buah-buahan yang ada dikebunnya untuk orang lain dapat merasai bersama pada setiap masa.

#ProgramAnakBijakFikir
#ProgramAnakSmartKreatif
#ProgramBimbinganHolistik
#LAHAzoneEducation
#KadASKMalaysia

LAHAzone Education

Kepakaran kami ialah mencegah pelajar kecundang di dewan peperiksaan. Ketahui bagaimana.Hubungi LAHAzone 010-233 6859 #LahaZone

Leave a Reply